Eigen bedrijf beginnen

Een eigen bedrijf beginnen spreekt velen tot de verbeelding. Zeker omdat de eens zo zekere vaste werkkring helemaal zo vast niet meer is en ook de verzorgingsstaat al een tijdje de nodige barsten vertoont. Nederland is anders dan het enkele decennia geleden was. Hoewel velen het niet eens zijn met het huidig beleid zit er eigenlijk niets anders op dan het heft in eigen handen te nemen. Dat is namelijk de enige manier om onafhankelijk van derden ervoor te zorgen dat u zelf de verantwoording draagt over uw inkomen en oude dag.

Voordat u voortvarend aan de slag gaat is het belangrijk dat u een plan heeft. Dit plan moet zo sterk zijn dat uw eventuele concurrenten direct verbleken bij het zien van uw naam. Klanten moeten direct het idee hebben dat u de aangewezen persoon bent om de klus te klaren zodat ze niet eens overwegen elders te kijken naar andere leveranciers.

De Kamer van Koophandel organiseert eens per jaar een landelijke Startersdag. Naast workshops en lezingen kunt u netwerken en gesprekjes voeren met medewerkers van de Kamer van Koophandel. Door op deze manier de voorbereiding van uw onderneming in gang te zetten zult u beslagen ten ijs komen.

U zult zich goed moeten realiseren dat het starten van een onderneming meer is dan de inschrijving in het Handelsregister. Klanten vinden namelijk niet zomaar de weg naar uw kantoor. Het gezegde “voor niets gaat de zon op” is ook hier van toepassing. Hou er dus rekening mee dat u zich moet inzetten om uw doelstellingen te bereiken. Ondernemers succes komt niemand aanwaaien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: