Eigen zaak beginnen

De trend dat steeds meer Nederlanders een eigen zaak beginnen is al enige tijd duidelijk zichtbaar en het aantal starters groeit nog steeds. Cijfers van het CBS laten ieder jaar weer zien dat Nederland steeds ondernemender wordt. Het is een positieve wending in een economie waar de basisonderdelen van de verzorgingsstaat steeds verder uiteen gescheurd worden. De Nederlander moet zelfvoorzienend worden. De overheid kan namelijk niet altijd meer bijspringen. Dat wil zeggen dat pensioenopbouw en daarmee vergelijkbare regelingen voor rekening komt van het individu. Met een eigen zaak neemt men verantwoordelijkheid voor de eigen toekomst en dat is een interessant gegeven.

Een eigen zaak beginnen is spannend. Maar niet alleen dat het is ook onzeker. U weet immers nooit zeker wanneer uw nieuwe klanten een opdracht aan u toevertrouwen. Daarom zult u zich moeten inspannen en verschillende marketing en reclame acties moeten bedenken. Deze acties moeten gericht zijn op uw meest ideale doelgroep om ervoor te zorgen dat u de juiste mensen aanspreekt en dus een reele kans heeft om producten te verkopen. Meer over marketing kunt u lezen in het artikel marketing voor ondernemers wat elders op deze website is gepubliceerd.

Iedereen die speelt met de gedachte een eigen zaak te beginnen moet zich goed realiseren dat het hebben van een eigen bedrijf veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Men zal druk in de weer moeten en er absoluut voor moeten zorgen dat de acties die ondernomen worden voorspelbaar resultaat opleveren. Anders gaat het natuurlijk mis met de gewenste zekerheid. Ondernemen is en blijft leuk en spannend. Als het daarnaast ook rendabel is heeft u de kip met de gouden eieren gevonden. Ga er dus voor en maak van uw onderneming meer dan een baan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: