Freelancer worden

Het leven van een ondernemer gaat niet altijd over rozen. Klanten werven is niet altijd de core business van de ondernemer. Dat maakt het in veel gevallen lastig om de juiste producten aan de juiste doelgroep aan te bieden. Een oplossing kan zijn om uzelf op projectbasis te verhuren. Freelancer worden is hierop een van de beste antwoorden. Maar let op, aan het bestaan van freelancer zijn een aantal wettelijke regels verbonden. U kunt namelijk niet zomaar het loondienstverband bij een werkgever omzetten in zelfstandigheid.

Een freelancer is een ondernemer maar om als ondernemer te worden aangemerkt moet men aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet men altijd meer dan één opdrachtgever hebben. Sjoemelen hiermee is vanzelfsprekend niet toegestaan en kan resulteren in hoge boetes. Niet aan te raden dus.

Regels worden bedacht om kwaliteit te bewaken. In sommige gevallen lijkt het echter alsof regels bestaan om ondernemers hetleven zuur te maken. De regels rond freelancen komen hier dicht bij in de buurt. Wanneer u freelancer wilt worden is het verstandig een orienterend gesprek in te plannen met de Kamer van Koophandel in uw regio. Ook de Belastingdienst kan u het nodige vertellen. Want de inspecteur moet u als het ware toestemming geven om als freelancer te ondernemen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: