Internationaal ondernemen

De komst en verdere ontwikkeling van het internet heeft internationaal ondernemen voor eigenlijk iedere ondernemer mogelijk gemaakt. Of u nu als online marketeer of als MKB onderneming in Zuid Afrika kitesurfboarden wilt aanbieden of dat u pennensets naar het Oostblok doorzet, het doet niet ter zake. Via het internet is de wereld ineens heel erg klein geworden.

Een bijkomend voordeel van internationaal ondernemen is dat u 24 uur per dag omzet kunt binnenhalen. Niet alleen is dit interessant als u een hoge omloopsnelheid van producten wilt creeren, ook kunt u veel voordeel behalen uit de diversiteit in valuta die ontstaat door in verschillende werelddelen op de lokale markten uw producten te verkopen. Daar waar veel ondernemingen te maken hebben met koersrisico met betrekking tot vreemde valuta heeft de ondernemen die zich bezighoudt met internationaal ondernemen hier niets mee te maken.

Amsterdam heeft een aantrekkingskracht op verschillende ondernemers. Niet alleen de Nederlanders ondernemen hier maar ook allerlei buitenslandse vestigingen of zelfs emigranten beginnen in Amsterdam voor zichzelf. Dat maakt de grote groep zelfstandigen die internationaal ondernemen alleen maar groter.

Het fijne aan ondernemen en een eigen bedrijf in Amsterdam is dat eigenlijk iedere Nederlander wel Engels spreekt en dat daarmee dus de markt open ligt om internationaal te ondernemen. Wilt u echter naar het buitenland om daar te ondernemen, vergeet dan niet juridisch advies in te winnen. Internationaal ondernemen werkt immers grensoverschrijdend waarbij verschillende juridische aspecten bepalen wat u wel en niet kunt doen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: