Boekhouden voor ondernemers in Amsterdam

Ondernemen is een interessante bezigheid. Niet iedereen durft de stoute schoenen aan te trekken en u heeft dat wel gedaan. Zeker wanneer u uw onderneming serieus aanpakt zal het niet alleen voldoening opleveren maar ook financieel interessant zijn. Het gaat er immers om dat u onder de streep voldoende financiële ruimte heeft om die dingen te doen die u willt. Mooi is natuurlijk dat u meer financiële ruimte krijgt en meer vrije tijd heeft dan wanneer u dezelfde bezigheden in loondienst zou uitvoeren.

Ondernemen kent een aantal verplichtingen. Het is zelfs zo extreem dat de wetgever ondernemers bezighoudt met allerlei randzaken. Boekhouden, administratie en bijbehorende belastingen zijn zaken die u als ondernemer worden opgelegd. Onvolledige adminstraties en foutjes in de belastingaangifte kunnen flink in de papieren lopen. Hoge boetes, extra rente voor te late betalingen en zelfs beslagleggingen kunnen het gevolg zijn van een gebrekkige boekhouding. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de duizenden ondernemers die jaarlijks te maken krijgen met een inval van de belastinginspecteur en zijn gevolg.

De oplossing om een en ander op de juiste manier in te richten is natuurlijk door de aangifte te laten verzorgen door een professional. Boekhouden voor ondernemers in Amsterdam kan gedeeltelijk gedaan worden door een externe boekhouder of accountant. Het verschil tussen deze twee partijen is dat iedere accountant een boekhouder is maar niet iedere boekhouder een accountant. Dit wil zeggen dat de accountant zich moet houden aan bepaalde gedragsregels, hij jaarlijks de schoolbanken in moet in het kader van de wettelijk voorgeschreven permanente educatie (PE) en u dus altijd weet dat de accountant op de hoogte is van de laatste wijzigingen en mogelijkheden, terwijl dit bij de boekhouder nog maar de vraag is. Maak dus een bewuste en verstandige keuze voor administratie en fiscale hulp.

Boekhouders  en accountants vragen altijd aan hun klanten om de administratie aan te leveren in een bepaald format. Hoe beter dit format aansluit op de software van het boekhoud- of accountantskantoor, hoe sneller uw aangifte gedaan kan worden en zelfs vergissingen hersteld kunnen worden.

Op basis van het bovenstaande is duidelijk dat ondernemers die hun onderneming serieus nemen gewoonweg niet zonder boekhoudsoftware kunnen.

Om u snel op weg te helpen zijn de onderstaande boekhoud pakketten en boekhoudsoftware op basis van gebruiksgemak, kwaliteit, accuratesse en betrouwbaarheid geselecteerd. Uw onderneming is een serieuze bezigheid, een administratie bijhouden in een excel sheet of schoenendoos past niet bij uw serieuze houding en professionele onderneming.

Yoursminc.nl: Yoursminc is een boekhoudpakket blablabloablablab. Meer informatie over eenvoudig boekhouden via Yoursminc kunt u via deze link op de website van Yoursmic lezen.

Exact Online

E-boekhouden

King Software

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: