Bedrijf beginnen

Een droom die uitkomt. Dat is voor veel startende ondernemers het idee wanneer zij een bedrijf beginnen. Want nog steeds gaan de meeste mensen na hun opleiding aan de slag als werknemer.

Zelfstandig ondernemerschap kan voor velen de weg naar onafhankelijkheid en vrijheid betekenen. Daarom is het vaak een interessante stap in een carriere om van werknemer ineens werkgever te worden. Hoewel een Zelfstandige Zonder Personeel niet direct een werkgever hoeft te zijn, zijn de verantwoordelijkheden wel degelijk groot. Een zelfstandig ondernemer is namelijk de baas over zijn eigen bezigheden en tijdsindeling. Om een en ander in goede banen te leiden, heeft de wetgever een aantal regels opgesteld. Zo bent u verplicht om een boekhouding bij te houden en belastingaangifte te doen. Een ander wettelijk vereiste is dat u de onderneming inschrijft in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel in uw omgeving.

Wanneer u eenmaal bent begonnem met uw onderneming is het de bedoeling uw aandacht te richten op kwalitatieve marketing. Want alleen door de juiste markt op de juiste manier aan te spreken zult u de juiste klanten naar u toe trekken.

Ondernemen is uitdagend maar u moet zich realiseren dat een bedrijf beginnen meer van u vraagt dan alleen een goed product maken. Ondernemers zijn vandaag de dag bijna duizendpoten met al de omringende zaken die men moet uitvoeren. Zorg daarom voor een duidelijk plan wat vooraf al op haalbaarheid is getoetst wanneer u de stoute schoenen wilt aantrekken en aan de slag wilt als ondernemer. Een goed begin is het halve werk wordt wel eens gezegd. Bij ondernemen is dat meer dan ooit de waarheid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: