Ondernemer worden

Een grote groep mensen wil graag ondernemer worden maar helaas neemt maar een gedeelte van deze grote groep daadwerkelijk de stap om ook echt een bedrijf te starten. Goede voornemens worden jaar in jaar uit gemaakt en ook de werknemers die plots worden ontslagen en met het idee spelen voor zichzelf te beginnen, laten het vaak bij de gedachte alleen. Dat is zonde want het ondernemerschap kan zoveel uitdaging bieden en groei met zich meebrengen.

De angst of het wel gaat lukken overheerst dan toch bij de meeste Nederlanders die de stap niet wagen. Zonde zoals al eerder gezegd want er is vandaag de dag veel interessante informatie beschikbaar die kan helpen bij het opzetten van een onderneming en het laten groeien van deze onderneming. De Kamer van Koophandel organiseert in vrijwel ieder district startersdagen, netwerkevenementen en kennissessies. In veel gevallen zijn deze bijeenkomsten zelfs gratis. Ook de bibliotheek kan veel informatie leveren en u op de juiste weg helpen.

Ondernemen is niet moeilijk maar er moet ook niet te licht over gedacht worden. Er is namelijk een goed en weldoordacht plan nodig om klanten te vinden en daarna ook nog eens te binden. Dit is niet iets wat u even bedenkt in het kwartiertje dat u op bezoek bent bij de KvK om uw onderneming in het handelsregister in te schrijven. Hier kunnen lange brainstorm sessies aan vooraf gaan. Het gaat er immers om dat u zorgt dat uw onderneming in goede tijden maar vooral ook in slechte tijden floreert.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: