Starten als zzp

Het wordt mensen die een droom hebben om ondernemer te worden de laatste jaren steeds makkelijker gemaakt. Enkele decennia geleden was de ondernemer nog een vreemde eend in de bijt. Vandaag de dag hoort starten als zzp -er voor bijna iedereen tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld doordat er veel reorganisaties plaats hebben gevonden en traditionele arbeidsverhoudingen hevig zijn aangetast is het zelfstandig ondernemerschap voor velen van een ontastbaar geheel verandert in een logische en zeer reeele mogelijkheid.

Het starten van een bedrijf als ZZP-er kent een aantal aandachtspunten. Zo zal de belastingdienst veel ZZP-ers namelijk zien als freelancer. Freelancers moeten meerdere opdrachtgevers in een jaar hebben om te kwalificeren als ondernemer. Het is een van de stokoude regels die werd ingevoerd toen er voor de ZZP-er nog niet eens een naam bestond.

Een ZZP-er kan verschillende ondernemingsvormen kiezen. Het is namelijk niet zo dat een ZZP-er verplicht is tot het starten van een eenmanszaak. Ook wanneer u alleen werkt u uzelf verhuurt als consultant kunt u ervoor kiezen een BV te starten. Het voordeel van de BV ligt met name in de juridische bescherming die een directeur van deze onderneming heeft. Het vermogen van de BV is namelijk gescheiden van het vermogen van de natuurlijk persoon. Op die manier wordt het risico op aansprakelijkheid in ieder geval drastosch verminderd, behalve natuurlijk wanneer er moedwillig of bewust schade aan derden wordt aangebracht.

Starten als ZZP-er begint simpel met een gang naar de Kamer van Koophandel. U schrijft uw onderneming in het handelsregister in en vraagt een btw nummer aan. Direct daarna bent u “good to go”. Denk erom dat u zichzelf goed positioneert zodat de juiste klanten naar u toekomen en dat u daarnaast zorgt voor zoveel mogelijk stabiliteit en financiële zekerheid. Het zal u veel voordeel opleveren wanneer u een en ander serieus aanpakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: