Succesvol ondernemen

Voor veel starters, ZZP-ers en andere kleine ondernemers is het ondernemerschap onzeker. Hoe gaan we het einde van de maand halen met voldoende omzet? Succesvol ondernemen blijkt meer te zijn dan het aanbieden van een goed product. Er is meer voor nodig om maandelijks voldoende omzet binnen te halen. Klanten willen namelijk zekerheid en zekerheid is meer dan het aanbieden van een leuk product.

Ondernemen is iets heel anders dan het hebben van een baan in loondienst. De werknemer komt namelijk terecht in een gespreid bedje waar alle randzaken buiten zijn functie om al door de werkgever zijn geregeld. De ondernemer moet dit allemaal zelf doen. De overheid maakt het hier ook niet al te makkelijk op. Want zeg nu zelf, administratie en belastingafdracht behoort nu niet direct tot de meest interessante bezigheden van een ondernemer. Het invullen van de aangifte kost tijd en moeite. Zelfs wanneer u een “nul aangifte” voor de omzetbelasting doet omdat u geen omzet heeft behaald in een bepaalde periode kost tijd. Het is niet de bedoeling u te ontmoedigen, integendeel. Het gaat erom dat u zich realiseert dat u vooral slim te werk moet gaan.

Een manier om u volledig te concentreren op uw kernactiviteiten is door bepaalde verplichte onderdelen (zoals het maken van een website, boekhouding of belasting aangifte) uit te besteden aan een derde. Deze derde is hier vaak stukken beter in dan uzelf en dat zult u aan de kwaliteit kunnen zien. Heeft u hier nog geen budget voor, onderzoek dan eens hoe u dat wel kunt creeren. Ondernemen is namelijk zoals gezegd, slim werken. Een gezonde dosis creativiteit kan hierbij goed van pas komen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: