ZZPer worden

Duizenden Amsterdammers wagen jaarlijks de stap om zelfstandig ondernemer te worden. Het is minder eng om te ondernemen en omdat eigenlijk iedereen wel de nodige ondernemers in zijn omgeving heeft en kent is een adviesje snel ingewonnen. ZZPer worden is daarmee dus gewoon voor iedereen mogelijk.

De ZZPer heeft als grote voordeel dat de politiek druk in de weer is een soort sociaal vangnet neer te zetten voor zijn groep. Want ondernemers moesten voor zichzelf zorgen. Wanneer zij ziek zijn is dat hun eigen probleem. Hebben ze geen klanten, of raken ze klanten kwijt; hun eigen probleem. En wanneer de ondernemer met pensioen gaat mag hij als straf eerst nog even aftikken bij de Belastingdienst. Het wordt er dus helemaal niet makkelijker op gemaakt, zoals de welbekende slogan van de Belastingdienst doet vermoeden.

Het begin van de ZZPer is dus eenvoudig, maar het uitgroeien tot een volwaardig ondernemer is iets lastiger. Want er is zoveel te doen en moet zoveel geregeld worden. Daarbij komt ook nog eens dat u zelf de gehele klanten service in de breedste zin van het woord moet uitvoeren.

Ondernemen vraagt dus om inzet op verschillende vlakken. Het kan immers niet zo zijn dat u geen administratie bijhoudt of marketing doet. Want stelt u zich eens voor wat er gaat gebeuren wanneer u geen marketing doet. Of als u enkele jaren vergeet om belasting te betalen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: