Marketing voor ondernemers

Ondernemen is een interessante en veelzijdige bezigheid. Zonder klanten komt men echter niet ver. Daarom zal men een sterk en goed werkend marketingplan moeten neerzetten wanneer men gaat ondernemen en hier een succes van wil maken. Het gaat immers niet vanzelf.

Ondernemen is een kunst en marketing voor ondernemers een vakmanschap. Alle taken die u als ondernemer afhouden van uw kernactiviteiten horen er nu eenmaal bij maar mogen beslist niet met de Franse slag worden uitgevoerd. Het gaat er immers om dat u zo weinig mogelijk kostbare tijd hoeft te steken in allerhande bezigheden die u afhouden van uw core business. Daar verdient u immers uw geld mee.

Boekhouding en de daarbij behorende belastingafdracht is belangrijk. Gaat dit verkeerd dan kan de Belastingdienst namelijk erg vervelend gaan doen. Hoge boetes, rente berekeningen, aanmaningen en vervelende bezoekjes moeten worden vermeden. Het kan namelijk ook anders. Door het juiste boekhoudpakket en boekhoudsoftware te gebruiken bent u al een aardig eind op weg. Een accountant kan het plaatje compleet maken. Een accountant biedt met zijn achtergrond en opleiding meer zekerheid dan een boekhouder of administratiekantoor. Niet iedere boekhouder is accountant maar wel iedere accountant mag boekhoudwerkzaamheden verrichten. Een groot verschil wat zich in de meeste gevallen gaat uitbetalen in financieel fiscale rust.

Eigenlijk komt het erop neer dat ondernemen zoveel vrijheid biedt dat u eigenlijk zelf de inrichting van uw onderneming kunt bepalen. Heeft u hier nog niet echt over nagedacht lees dan het boekje Get all the clients you need eens. Het staat boordevol tips om de onderneming op de rit te krijgen en concurrentie het nakijken te geven. Marketing voor ondernemers wordt hiermee een eenvoudig klusje wat, door de juiste stappen te zetten, na verloop van tijd, niet meer tijd hoeft te kosten dan strikt noodzakelijk. Legt u de basis namelijk op de juiste manier, dan zult u alleen maar projectmatig campagnes hoeven draaien.

Marketing voor ondernemers is meer dan branding. Branding zorgt namelijk voor zichtbaarheid en vindbaarheid maar daarna begint het eigenlijk pas echt. Want met branding zet u uw onderneming in de markt, gerichte marketing campagnes zorgen voor het aanspreken van de juiste doelgroep. Synergie is wat ontstaat als u de stappen in het bovenvermelde boek doorloopt. Kijk zelf maar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: