ZZP hypotheek

Het steeds maar groeiende aantal kleine ondernemers zorgt ervoor dat er behoefte ontstaat aan specifieke dienstverlening voor deze groep. Een voorbeeld van dit soort specifieke dienstverlening is de ZZP hypotheek. Sommige ondernemers willen een eigen woning aanschaffen of moeten de bestaande hypotheek oversluiten. Dan is het wel handig als de geldverstrekker een maatwerk oplossing kan bieden.

In het verleden waren hypotheken vooral producten voor werknemers. De verhouding tussen bruto en netto salaris, de aan dit inkomen gekoppelde hypotheekrente aftrek en de zekerheid van een vaste aanstelling waren altijd de fundamenten onder hypotheekverstrekking. Voor ondernemers ligt dit moeilijker. Seizoensinvloeden en zelfs het gehele businessmodel kan een direct effect hebben op de mogelijkheid om de maandlasten te betalen. Een geldverstrekker ziet dit ook. Daarmee ontstaat voor veel partijen een lastige situatie. Want niemand zit te wachten op problemen bij het betalen van de rente en aflossing van de hypotheeklening.

Vanuit de politiek is men al bezig om bijvoorbeeld het ZZP pensioen op de kaart te zetten. Het zal daarbij ook zeker in de lijn der verwachtingen liggen dat ook een ZZP hypotheek vanuit de overheid wordt gestimuleerd.

Totdat er duidelijke regelgeving vastgelegd wordt is het verstandig u te verdiepen in de manier waarop hypotheek verstrekking vanuit het oogpunt van de geldverstrekker of hypotheekbank werkt. Geldverstrekkers willen zekerheid. Zekerheid dat zij op den duur hun geld terugkrijgen en zekerheid dat tussentijds de rente kan worden betaald. De marge (het verdienmodel van de geldverstrekker) is niet erg hoog en daarom wil men zo weinig mogelijk acties moeten verrichten zodat de door klanten te betalen hypotheekrente lekker laag kan blijven.

Veel geldverstrekkers hebben inmiddels een afdeling die zich bezighoudt met ZZP hypotheek verstrekking. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om direct te communiceren met de partij die weet waarover hij spreekt. Verstandig is om bewijs aan te leveren dat u zelfs onder de meest bizarre omstandigheden altijd in staat zult zijn de maandlasten te voldoen. Zelfs wanneer u versneld kunt aflossen op de hypothecaire geldlening zal dit in het voordeel van een eventuele verstrekking kunnen zijn.

Inzicht en duidelijkheid is waar het dus om gaat. Zelfs een sterk marketingplan kan voor een geldverstrekker als extra zekerheid worden gezien. U wilt immers met ervaringen uit het verleden en een visie op de toekomst aantonen waarom u de hypothecaire geldlening gemakkelijk kunt krijgen en eigenlijk gewoon hoort te krijgen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: