Zakelijk geld lenen

Beginnende ondernemers denken vaak dat het starten van een eigen bedrijf veel geld kost. Op zich hoeft dit niet altijd zo te zijn. Toch kan het moment komen dat zakelijk geld lenen nodig is om groei van de onderneming te financieren. Kosten gaan namelijk altijd voor de baten uit en dat wil zeggen dat een groeiversnelling kan komen door een hefboom te gebruiken.

Het nadeel van geld lenen is dat het nieuw verkregen vermogen veelal gebruikt wordt voor de “verkeerde” uitgaven. Een lening consumptief uitgeven zorgt ervoor dat men later op de blaren zit. Een bekende slogan is “geld lenen kost geld”, en dat geldt natuurlijk ook voor zakelijk geld lenen.

Overweegt u als ondernemer een lening af te sluiten, denk dan twee keer na. Want, hoe gaat u de rente en aflossing garanderen? Komt er maandelijks voldoende omzet binnen om ook in slechte tijden de lening terug te betalen. En, misschien wel nog veel belangrijker, financiert u groei met de lening of moet u straks nog harder werken om een en ander terug te kunnen betalen?

De gouden regel voor zakelijk geld lenen is dus dat u alleen een lening zou moeten aangaan wanneer u hier de groei van uw onderneming mee kunt financieren. Voor alle andere uitgaven is het verstandiger om te kijken of u niet op een andere manier uw omzet kunt vergroten waardoor u helemaal niet hoeft te lenen. Dat is natuurlijk altijd beter!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: