Hypotheek ondernemer

Een van de onderdelen van het ondernemerschap waar de meeste startende ondernemers geen rekening mee houden is dat financiële zaken zoals leningen, creditcards en hypotheken ineens een stuk lastiger zijn om af te sluiten of te vernieuwen. De hypotheek voor een ondernemer is in veel gevallen helemaal een moeilijk verhaal. Op basis van jaarstukken van de afgelopen drie jaren, een goed toekomstperspectief en de nodige achtergrond informatie gaat de bank bepalen of ze u wel goed genoeg vinden. Het is een tegenovergestelde manier van denken die we eigenlijk zouden verwachten als we ons realiseren dat ondernemers de samenleving mogelijk maken.

Startende ondernemers doen er verstandig aan erg voortvarend van start te gaan. Vanaf het allereerste moment moet er een basis gelegd worden. Deze basis is een soort fundament. Op het fundament kan gebouwd worden. Wanneer voor financiële instellingen duidelijk zichtbaar is dat u een stabiele en groeiende onderneming bezit waar inkomsten vanuit verschillende bronnen en op verschillende momenten in de maand binnenkomen zal een geldverstrekker direct zijn conclusies kunnen trekken.

Niemand wil geld uitlenen aan iemand waarvan op voorhand duidelijk is dat het lastig zal worden om de lening terug te betalen. Dat is direct de reden waarom er zo vaak gekeken wordt naar het BKR profiel van een leningaanvrager. Dit toont immers aan hoe iemand omgaat met leningen en andere financiële zaken.

Het gaat er dus om u een gezonde onderneming neerzet en een betrouwbaar financieel profiel opbouwt. Op die manier ontstaat de situatie waarbij een geldverstrekker de verwachting heeft dat u als ondernemer de hypotheek gemakkelijk kunt betalen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: